Vi vill använda kakor (cookies) för att förbättra webbplatsen och din användarupplevelse.

Dödsbostädning

När det kommer till dödsbostädning har vi speciella rutiner med hänsyn till den svåra situationen. Vi tar hand om det praktiskt på anhörigas villkor och med den omtanke som behövs. Hos oss, och med våra medarbetare kan du känna dig trygg och får ett respektfullt bemötande.

Behöver du boka en dödsbostädning kan du ange personliga preferenser och när du vill att vi ska komma. Du kan också tala med oss om det finns speciella önskemål. Vi utför även äldreflytt med speciella rutiner där alla inblandade kan kännas sig extra trygga.

Vad görs vid dödsbostädning?

En dödsbostädning innebär att vi tar hand om allt det praktiska vid städning, om så önskas hjälper vi till med tömning av bostaden. Städningen sker enligt önskemål och de krav kunden har. Du bemöts med respekt för situationen och av medarbetare som är specialister på att städa efter en anhörigs bortgång.

Vi utgår från vad som behöver göras och enligt önskemål. Det kan vara att se till att bostaden är i gott skick för att en ny person ska tillträda, se till att bostaden är redo för att säljas eller för visningar. När du bokar dödsbostädning går vi igenom detaljer och ser till att städningen sker med respekt för situationen.

Vem ansvarar för dödsbostädning?

En dödsbostädning är nödvändig efter en bortgång och det är dödsbodelägare som har ansvaret för att bostaden städas. Rutinerna ser lite olika ut beroende på:

 1. Är det en hyreslägenhet som ska återgå till hyresvärden?
 2. Ska bostaden säljas?
 3. Behöver bostaden renoveras innan försäljning eller ny hyresgäst tillträder?
 4. Ska bostaden saneras?

När du bokar en städning av dödsbo hos oss går vi igenom alla nödvändiga detaljer. Från vem som ska betala till vilka förutsättningar. Vi arbetar med checklistor och finns som stöd om du behöver råd och tips i samband med tömning av bostaden.

Hur mycket kostar en dödsbostädning?

Priset för en dödsbostädning utgår från flera olika faktorer. När du bokar en städning av dödsbo gör vi en snabb offert. Vi förstår att våra kunder har mycket att tänka på i rådande stund. Några faktorer som avgör är:

 • Storleken på bostaden. Om det är en större villa eller om det är en mindre lägenhet.
 • Bostadens skick och behov av städning
 • Om det behövs sanering.
 • Vilka biytor som behöver städas. Det kan vara garage, förråd, balkong eller uteplats.

Du får alltid en fast offert och kan känna dig trygg i att städningen sker med hänsyn till anhöriga och med respekt för situationen. Vi utför även äldreflytt där det kan behövas extra omsorg. Medarbetare som arbetar med äldreflytt har rutin och kunskap om hur städning görs med hänsyn till situationen.

Särskild hänsyn vid dödsbostädning

Dödsbostädning kräver speciell hänsyn samtidigt som det är lika viktigt att städningen blir professionellt gjord. Därför har vi arbetat fram speciella rutiner så allt flyter på smidigt vid städning och tömning.

 • Stor vikt läggs vid att se till att städningen sker professionellt och med ett resultat som gör att det inte finns några anmärkningar.
 • Vi arbetar regelbundet med dödsbon och kan alla regler som gäller.
 • Till oss kan även hyresvärdar, bostadsrättsföreningar och företag vända sig för städning när någon har gått bort.
 • Värt att veta är att ett dödsbo räknas som egen juridisk person och det är dödsboet som faktureras för städningen.

Så bokar du en dödsbostädning

När du ska boka en dödsbostädning kan du ange dina specifika önskemål. Rör det en äldreflytt går vi igenom förutsättningarna tillsammans, alltid med respekt för anhöriga eller äldre som ska flytta.

Du kan boka en städning av dödsbo på hemsidan eller kontakta oss som det passar dig. Vi kan ta uppgifter som behövs även vid personligt möte. Hos oss får du all hjälp du behöver vid dödsbostädning.

Behöver du städhjälp?

Få en Offert genom att fylla i kontaktformuläret, så kontaktar vi dig så fort vi kan!

Vad behöver du hjälp med?