Vi vill använda kakor (cookies) för att förbättra webbplatsen och din användarupplevelse.

Trapphusstädning

Trapphusstädning behövs i alla fastigheter oavsett om det är bostadsrättsförening, ett företag eller i hyreshus. Besökare och boende möts av rena och fräscha trapphus utan damm, grus och fläckar. Bra trapphusstädning är diskret och skapar trivsel i fastigheten.

Trapphus har en tendens att stundtal samla mycket pollen, grus och damm vilket även kan leta sig in i bostäderna. Det är inte heller ovanligt att det blir smutsigt och päls från husdjur kan orsaka irritation. När du bokar trapphusstädning hos oss blir det kliniskt rent vilket även är bra för hälsan och minskar risken för slitage av fastigheten.

Trapphusstädning steg för steg

Trapphusstädning är ett utmanande och krävande arbete. Våra medarbetare har rätt utbildning för att öka säkerheten för alla. Trapphus städas bäst genom att:

  • Att avlägsna grov smuts och ta bort skräp. Vi tar bort tuggummin som fastnat, ser till att allt grus och eventuella papper tas bort.
  • Städningen utförs uppifrån och ned, eventuella hissar rengörs.
  • Skurning av trappor görs noga och med tanke på halkrisk.
  • Vi torkar av trappräcken och rengör kontaktytor för ökad hygien.

När vi är klara med städningen är trapphuset skinande rent och välkomnande. Trappstädning ökar säkerheten då det är lätt att halka på grus och papper. Städningen av trappor utförs flexibelt och det går att boka in tätare städning beroende på årstid.

Hur ofta behövs det trapphusstädning?

Hur ofta städning behövs beror på hur många som bor i fastigheten och hur många besökare som kommer. En gång i veckan rekommenderas att städa trapphus men det går att boka in punktinsatser vid behov. Det kan vara för att det pågår renoveringar eller för att trapphuset har blivit nedskräpat av någon anledning.

Trapphusstädning är även årstidsbunden, höst och vinter kan det behövas extra städning precis som när det är mycket pollen i luften. Fastighetens läge kan också vara avgörande, det vill säga om det kommer in skräp och damm från närliggande vägar eller byggen. Vi kan tillsammans utvärdera behovet och anpassa efter lokala förutsättningar.

Professionell trapphusstädning med fokus hållbarhet

Professionell trapphusstädning handlar om hygien, säkerhet och att ha kunskap i om hur man städar med fokus på hållbarhet. Dels för att trapphusen ska få mindre slitage, dels miljön och för medarbetare.

Genom att använda anpassade rengöringsmedel och skonsam utrustning vårdar vi trapphuset. Eftersom fläckar tas bort och grus rengörs minskar risken för slitage på ytor.

Trapphusräcken torkas omsorgsfullt men trasor som inte sliter på ytskiktet. Professionell städning är mer skonsamt och skapar en bättre miljö.

När du anlitar oss anpassar vi oss efter de tider som passar. Det vill säga när det är minst boende och besökare som vistas i trapphuset. Vi rengör även offentliga utrymmen vid behov och önskemål.

Trapphusstädning som välkomnar

Boende och besökare känner sig tryggare när trapphuset är städat. Slitna och smutsiga trapphus får en ny lyster efter trapphusstädning. När trapphusen är rena skapar det mervärde för alla. Vi tar oss an all sort trappstädning och ser till att entreér är extra välkomnande.

När alla utrymmen är välstädade och kontaktytor rengjorda känns fastigheten mer välkomnande för alla. Välstädade trapphus kan också leda till mindre skadegörelse och att boende och besökare är mer aktsamma om gemensamma utrymmen.

Boka trapphusstädning med checklista

Det är lätt att boka trapphusstädning genom oss. Tillsammans tar vi fram ett städschema och ser till att boka av vad som är gjort enligt protokollet. Skulle det behövas en grovrengöring eller en storstädning av trapphuset görs det efter överenskommelse.

Vi utför flexibel trapphusstädning utefter kundens behov och kan vid behov städa mer regelbundet. I dialog med kunden skapas långvariga affärsrelationer där vi vill vara kundens återkommande val vid städning. Boka trapphusstädning via hemsida eller på det sätt som passar er.

Behöver du städhjälp?

Få en Offert genom att fylla i kontaktformuläret, så kontaktar vi dig så fort vi kan!

Vad behöver du hjälp med?